Tijdens het winterseizoen kunnen lage temperaturen water in leidingen bevriezen en ervoor zorgen dat ze barsten. Er zijn eenvoudige stappen die u kunt nemen om dit soort schade te voorkomen. Inhoudsopgave Isoleren. De leidingen die bevriezen en barsten zijn meestal de leidingen die onderhevig zijn aan de kou van buiten. Deze waterleidingen bevinden zich meestal in onverwarmde delen van het huis zoals opslagschuren, garages, zolders, kruipruimtes, kelders of andere kamers. Buizen die binnen zitten maar wel langs buitenmuren lopen, lopen ook het risico om te bevriezen. Hoe beter u ze isoleert, hoe beter uw bescherming zal zijn. Afplakken. Plak gaten af en repareer eventuele scheuren die koude lucht in het huis kunnen binnenlaten. Deze kleine reparaties zorgen ervoor dat uw leidingen niet bevriezen en zorgen ervoor dat uw huis op een comfortabele temperatuur blijft. Verwarmen. Door de verwarming lager te zetten, vooral ’s nachts wanneer de temperatuur tot het laagst daalt, is de kans groter dat leidingen bevriezen en barsten. Zorg er ook voor dat u op een zeer koude dag uw garagedeuren goed sluit om te voorkomen dat de leidingen in deze ruimte bevriezen. Daarentegen open keuken- en badkamerkasten om warme lucht binnen te laten, wat kan helpen om bevroren leidingen te voorkomen. Bedrading. In kruipruimtes is het een goed idee om een verwarmingskabel die om de buis wordt gewikkeld te installeren. Deze zijn eenvoudig aan te sluiten en voorkomen bevriezing. Sluit water af. Als je een paar dagen of een hele week van huis gaat, draai dan de hoofdkraan in huis dicht. Open vervolgens de individuele kranen om het water uit de buizen te laten lopen. Deze tweede maatregel is essentieel, omdat een kleine hoeveelheid water in de leidingen van een kraan er al voor kan zorgen dat ze bevriezen en schade veroorzaken. Mocht u meer tips nodig hebben of gewoon hulp, contacteer dan de loodgieter Amsterdam.
StroomonderbrekingenIn de winter kunnen langdurige stroom- en verwarmingsonderbrekingen kostbare schade veroorzaken indien het sanitair van het huis niet goed wordt beschermd. Afhankelijk van de klimatologische omstandigheden en de mate van isolatie van uw huis, kan zich een ijsprop vormen in de leidingen. Zelfs als de binnentemperatuur niet onder het vriespunt zakt kan dit gebeuren. Daarom moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen. Zijn leidingen bevroren en heeft u hulp van een loodgieter nodig om stromend water te herstellen? Aarzel niet om contact op te nemen met de loodgieter Amsterdam.
Een laatste tipHet gebruik van een föhn. Dit klinkt misschien raar maar kan heel goed werken. Als het water niet meer door uw leidingen stroomt en u vermoedt dat het een recente bevriezing is, kunt u, zolang u weet waar het bevroren deel zit, een föhn gebruiken om de buis op te warmen.
|
https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/ |