2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

Hoe kiest u de juiste cateraar voor uw feest, een paar dingen om te overwegen

Het vinden van een traiteur voor een evenement is een uiterst belangrijke beslissing. Zakelijk of privé, groot of klein, het kiezen van de juiste traiteur is van het grootste belang. Er zijn veel cateringbedrijven op de markt, dus u moet uw huiswerk doen en zorgvuldig kiezen om het succes van uw evenement te garanderen. Dit artikel geeft u een stap-voor-stap handleiding voor het kiezen van de juiste traiteur, samen met een nuttige checklist via deze site.

Voorbereiding voor het vinden van cateraars

Voordat u een traiteur zoekt, moet u nadenken over uw cateringbehoeften en informatie verzamelen die een traiteur moet weten:

  • Wat is de tijd en datum van het evenement?
  • Hebt u een budget in gedachten?
  • Waar wordt uw evenement gehouden? (Of hebt u een locatie nodig?)
  • Is er een keuken op de locatie?
  • Hoeveel gasten verwacht u?
  • Heeft een van uw gasten speciale dieetwensen?
  • Heeft uw evenement een thema?
  • Wenst u een bepaalde keukenstijl?
  • Heeft u decoraties, bloemen, tafeldekken nodig?
  • Moet u materiaal huren? (Tafels, stoelen, linnen, serviesgoed enz.)

Zodra u deze vragen hebt beantwoord, hebt u een goed idee van de diensten die u nodig zult hebben. Een goede traiteur zal een complete service aanbieden zodat u niet hoeft rond te lopen om alles apart te organiseren. Als u alles door één bedrijf laat organiseren, zal uw evenement vlot verlopen en uw werklast verminderen.

Onderzoek alle mogelijkheden voor catering

Nadat je klaar bent met je voorbereiding is het tijd voor wat onderzoek. Eerst moet je een aantal cateringbedrijven vinden. De beste manier om dit te doen is door aanbevelingen te vragen. U kunt vrienden, familie en collega’s vragen. Of gebruik een zoekmachine voor een lijst van professionele cateraars in het gebied waar uw evenement zal plaatsvinden denk daarbij aan bijvoorbeeld coronaproof hapjes.

  • Selecteer nu een short-list van traiteurs op basis van de behoeften die u tijdens uw voorbereiding hebt vastgesteld. U hebt bijvoorbeeld vastgesteld dat uw locatie niet over een keuken beschikt, dat uw gasten bijzondere dieetwensen hebben of dat u materiaal moet huren.
  • Zodra u een lijst van een paar Cateraars contact met hen op met een lijst van vragen om ervoor te zorgen dat ze zijn gerenommeerde en in staat zijn om uw specifieke eisen te behandelen.
https://www.dekeukenvanelise.nl/