Uitleg Web Core Vitals

Google heeft grote veranderingen doorgevoerd met betrekking tot de manier waarop het webpagina’s rangschikt. Core Web Vitals zijn een reeks ...

Inhoudsopgave:

Google heeft grote veranderingen doorgevoerd met betrekking tot de manier waarop het webpagina’s rangschikt. Core Web Vitals zijn een reeks gebruikersgerichte statistieken, ontworpen om de “gezondheid” van een pagina te meten in termen van een soepele gebruikerservaring. Ze zijn bedoeld om kleine details te analyseren en bestaan uit drie onderdelen: laadsnelheid, interactiviteit en visuele stabiliteit. Het volgen van deze ontwikkelingen is interessant en vooral belangrijk voor internet marketeers zoals bijvoorbeeld Reputatie Marketeers – Linkbuilding Deventer.

Wat zijn Core Web Vitals in het kort?

Core Web Vitals zijn een reeks specifieke factoren die Google belangrijk vindt voor de algemene gebruikerservaring van een webpagina en bestaat uit 3 specifieke metingen voor pagina snelheid en gebruikersinteractie. In het verleden voldeed hoogwaardige inhoud in overeenstemming met de zoekintentie, mobielvriendelijkheid, veiligheid en de basiservaring. Tegenwoordig ligt de lat hoger.

Wat zijn de drie Core Web Vitals?

Largest Contentful Paint (LCP)

LCP verwijst naar de gemiddelde laadtijd van de belangrijkste inhoud op een pagina. Dit omvat zowel media als tekst en bepaald hoe snel het eerste zinvolle stuk inhoud (LCP) wordt geladen. Het is een indicator van hoe snel de belangrijkste zichtbare inhoud verschijnt en wordt beoordeeld op paginaniveau.

Om te kunnen voldoen aan deze vastgestelde normen, moet de inhoud van afzonderlijke pagina’s in minder dan 2,5 seconden worden geladen. Is de laadtijd meer, krijg je een lage LCP-score. Een goede LCP-score is belangrijk om bezoekers de beste gebruikerservaring te bieden. Sneller toegang tot jouw inhoud, vergroot de kans dat bezoekers blijven en op interacties.

First Input Delay (FID)

FID meet de tijd tussen het moment dat een gebruiker een actie invoert en de pagina deze uitvoert. Dit is het klikken op een koppeling, knoppen of het indrukken van toetsen. Een FID-score van minder dan 100 milliseconden is ideaal terwijl meer dan 300 milliseconden problemen betekent voor je SEO-prestaties.

Verbeter je FID door de invloed van codes van derden te verminderen. Een pagina kan bijvoorbeeld langzamer laden na het toevoegen van bepaalde scripts of software. Verklein of comprimeer bijvoorbeeld je CSS-bestanden, verwijder ongebruikte tracking-tags van derden of verdeel lange Javascript-taken in kortere.

Cumulative Lay-Out Shift (CLS)

CLS meet de stabiliteit van de pagina terwijl deze wordt geladen. Soms lijken afbeeldingen en links naar beneden te schuiven tijden het laden. Dit zou duiden op een hoge CLS-score, wat betekent dat de pagina-elementen visueel niet stabiel zijn. 

Optimaliseren van je CLS voorkomt dat gebruikers per ongeluk klikken of gefrustreerd raken omdat ze naar een andere pagina worden geleid dan de pagina die ze wilden zien. Visuele stabiliteit verbetert de gebruikerservaring en verbetert je algehele SEO-prestaties.

Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

The importance of a reliable body bags manufacturer

In times of crisis, such as pandemics or natural disasters, ensuring proper safety and hygiene standards is critical when dealing with deceased individuals. A reputable

...

Riem zonder Gaatjes: De Toekomst van Verstelbare Riemen

Riemen zijn onmiskenbare modeaccessoires die al eeuwenlang gedragen worden, maar hun ontwerp is in de loop der tijd nauwelijks veranderd. Tot nu. De traditionele riem

...

Waarom een professionele website laten maken essentieel is voor jouw onderneming

In het digitale tijdperk van vandaag is een website niet langer een luxe, maar een noodzaak. Voor ondernemers is een goed ontworpen website een krachtig

...

Zuivering door luchtfiltratie

Luchtfiltratie is een proces dat van vitaal belang is in talloze industrieën om een schone en veilige werkomgeving te garanderen. Het principe achter luchtfiltratie is

...