Fietsaccu reviseren

  Reviseren is een moeilijk woord voor vervangen. Je kent het woord wel misschien van de telefoon of de laptop, ...

Inhoudsopgave:

 

Reviseren is een moeilijk woord voor vervangen. Je kent het woord wel misschien van de telefoon of de laptop, waar vooral het woord refurbished gebruikt wordt. Eigenlijk wil het zeggen dat de goede onderdelen worden hergebruikt en de onderdelen die niet meer zo werken als in het begin worden vervangen voor betere onderdelen. In dit blog leggen we uit wanneer je fietsaccu revisie toepast, wat de prijs van de revisie bepaalt en hoe je zelf je fietsaccu kunt vervangen. Lees je mee?

Wanneer fietsaccu revisie?

Merk je dat je steeds minder ver komt op de fiets met een opgeladen accu? Dan is je accu wat minder sterk geworden. Merk je dat je accu af en toe uitvalt gedurende de fietstocht? Of merk je dat je minder ondersteuning hebt tijdens het fietsen? Dat kunnen allemaal oorzaken zijn van een accu die de beste tijd gehad heeft. De accu kun je nieuw kopen, maar je kunt ook kiezen voor een fietsaccu revisie. Waarom zou je kiezen voor een fietsaccu revisie in plaats van een nieuwe? Ten eerste hoef je de goede delen niet weg te gooien, maar kun je ze hergebruiken, wat weer beter voor het milieu is en duurzamer. Daarnaast scheelt het je ontzettend in je portemonnee, en dan komen we op het volgende punt.

Goedkope fietsaccu revisie

Hoe goedkoop is een fietsaccu revisie? Ten opzichte van een nieuwe fietsaccu, scheelt het je vele geld omdat je alleen de accu hoeft te vervangen en niet alle toebehoren. Maar waar is de prijs van een fietsaccu revisie afhankelijk van, dat sommen we hieronder op:

  • Het soort accu
  • Het merk accu
  • Het aantal cellen waaruit het accupack bestaat
  • De chemie van de accu: NiMH, NiCd, Li-Ion of LiFePo4.

DIY fietsaccu reviseren

Het vervangen of reviseren van je fietsaccu kun je zelf doen, maar je moet er wel verstand van hebben en een beetje technisch inzicht kan nooit kwaad. We nemen hier de stappen door die je moet doen om je NiMH accu te reviseren. Stap 1: fietsaccu volledig leegfietsen Stap 2: fietsaccu laten afkoelen tot kamertemperatuur, dit kan wel een half uur duren. Stap 3: plaats de accu in de oplader om deze helemaal op te laden Stap 4: herhaal de procedure vier à vijf keer. De NiMH accu’s zijn heel anders dan de moderne Li-ion accu’s. De Li-ion accu’s zijn wat complexer om te reviseren. Wil je zeker weten dat je niet inlevert op kwaliteit en veiligheid van je accu, dan is het raadzaam om je fietsaccu door een specialist te laten reviseren.

Fietsaccu reviseren door specialist

Het reviseren van een fietsaccu door een specialist levert jou garantie voor een veilige accu van hoge kwaliteit. Net als dat je de accu nieuw kocht. Daarnaast kun je door een fietsspecialist je accu ook laten upgraden. Het upgraden bestaat uit nieuwe batterijcellen die krachtiger zijn. Dit heeft een positief effect op capaciteit en levensduur. Een specialist in accurevisie is Rebatt, daar weet je zeker dat je slaagt voor fietsaccurevisie.

https://www.rebatt.nl/
Tags:
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

Hoe je meer klanten aantrekt via sociale media

Sociale media hebben de manier waarop bedrijven klanten bereiken veranderd. Platforms zoals Instagram en TikTok groeien razendsnel, maar dat maakt keuzes ook lastiger. Veel ondernemers

...

Wist jij dat hybride aggregaten met zonnepanelen de toekomst van duurzame energie zijn?

Wist jij dat een Hybride aggregaat met zonnepanelen een van de meest innovatieve oplossingen is voor duurzame energieproductie? Deze systemen combineren de kracht van traditionele

...

Effectieve veiligheidssignalering

Een doeltreffende veiligheidssignalering is cruciaal voor het waarborgen van de veiligheid op de werkplek. Deze signalering informeert medewerkers en bezoekers snel en duidelijk over de

...

Hoe verdien je een extra zakcentje met je eigen geld?

Wie wil het niet? Een extra inkomstenstroom die je niet constant hoeft bij te houden. Klinkt als muziek in de oren, toch? Het is mogelijk

...