2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Hoe sperziebonen koken klaarmaken en serveren

Sperziebonen koken of bakken is een van mijn favoriete lekkernijen als het lekker warm weer is, zoals in deze tijd van het jaar. Het is zo lekker, echt – maar je moet er wel geduld mee hebben. Sperziebonen zijn een heel slowcooker recept dat je minstens 4 uur warm moet houden voor je ze serveert. Zodra ze koel genoeg zijn om te hanteren, zijn ze een makkie om sperziebonen bakken voor te bereiden en te serveren. Maar hoe bereid en serveer je sperziebonen?

 

bereiden van bewaarde sperziebonen

Om sperziebonen makkelijk en snel klaar te maken, heb ik een speciaal sperziebonen recept voor je. Je kunt sperziebonen van tevoren maken en ze in de koelkast bewaren. het is belangrijk dat je eerst de bonen gekookt hebt. dus start met bonen koken en plaats ze dan weer terug in de koeling met plasticfolie.
Zodra ze klaar zijn en afgekoeld, verwijder je de plasticfolie en leg je de bonen op een bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven en laat ze ongeveer 5 minuten bakken. Als de bonen goudbruin zijn en een beetje stomen, haal je de bakplaat uit de oven en laat je de bonen ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur staan. Zet dan de bakplaat weer in de oven en laat nog 5 minuten bakken. hierna heb je heerlijke bonen als hoofdgerecht. als je er een diner van wil maken raden we je aan om ook een bijpassend nagerecht te nemen.
Serveer warm of koud met warme of koude cake orimoto-comfort, of gewoon met ijs.

 

Grill sperziebonen voor een makkelijke en snelle snack

naast het koken van sperziebonen kun je ze ook grillen. Als u op zoek bent naar een lichte snack, ga dan voor sperziebonen. Ze zijn gewoon te gemakkelijk om te koken en komen altijd terug voor meer. Je kunt sperziebonen grillen op elk middelhoog vuur, of de bevroren sperziebonen gebruiken in een braadpan of ijsthee. Ze zijn ook heel gemakkelijk te pakken en op te dienen op elk moment, of het nu lunch of diner. Het is ook mogelijk om sperziebonen op een laag vuurtje te grillen tot ze net een beetje knapperig zijn, zelfs in een slow cooker.