Alles over egaline

Egaline is een materiaal dat je gebruikt om vloeren te egaliseren. Toch zijn er veel vragen over het gebruik van ...

Inhoudsopgave:

Egaline is een materiaal dat je gebruikt om vloeren te egaliseren. Toch zijn er veel vragen over het gebruik van het materiaal. Hoeveel egaline heb je nodig om de klus te klaren? En hoe smeer je het materiaal uit over de vloer? We hebben alle feiten over egaline op een rijtje gezet.

 

Zo werkt egaline en egaliseren

Egaline is eigenlijk een mix van cement en kunststoffen. De eigenschap van deze combinatie is dat het materiaal zelf uitzet. Na verharding van dit materiaal wordt het oppervlak vlak en glad. Voordeel daarvan is dat de vloer niet snel scheurt of barst. Voorwaarde is wel dat je de ondervloer correct geëgaliseerd hebt. Je dient daarbij het juiste voorstrijkmiddel te gebruiken.

 

Wanneer egaliseren?

In principe dien je de ondervloer altijd te egaliseren voordat je een nieuwe vloer gaat aanleggen. Meestal is de ondervloer dus niet vlak genoeg. Egaline aanbrengen is dan de beste oplossing. Daarna kun je de ondergrond gaan afwerken. Egaline is ook geschikt om vloeren af te werken. Bijvoorbeeld bij marmoleum of PVC. Een vloer egaliseren is in zo’n geval heel belangrijk, omdat bij dergelijk dun materiaal alle oneffenheden te zien zijn.

 

Dikte van egaline

Egaline is vaak niet erg dik als materiaal. Dit kan per ondergrond en soort verschillen. Doorgaans is egaline tussen de twee en 30 millimeter dik.

 

Met water mengen

Voordat je egaline kunt aanbrengen, dien je het materiaal eerst te mengen met water. Hoeveel water je precies nodig hebt, verschilt per materiaal. Daarom raden we je aan om altijd eerst de instructies op de verpakking te lezen. De waterverhouding kan per egaline verschillen. Als je te veel of te weinig water gebruikt, hecht de ondervloer minder goed.

 

Geschikte soort ondergrond

Dit materiaal kun je gebruiken voor bijvoorbeeld tegels, beton of cement. Het is belangrijk dat de ondergrond stabiel en schoon is. Alle stoffen die slecht zijn voor de hechting moeten worden verwijderd. Het is ook belangrijk eerst een voorstrijkmiddel te gebruiken.

Tags:
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

De rol van een interimbureau in je carrière

Als je op zoek bent naar werk kan een interimbureau een belangrijke rol spelen in je carrière. Veel bedrijven hebben tijdelijke vacatures waarvoor ze snel

...

Timmerman in Nijkerk: Kwaliteit en Vakmanschap met Timmer en Klusbedrijf Harmsen

Waarom Kies je voor een Timmerman in Nijkerk? Als je op zoek bent naar een betrouwbare timmerman in Nijkerk, dan ben je bij Timmer en

...

Comfortabel wonen met een airco ombouw en heaters van Evolarshop

Stijlvol en functioneel: Airco ombouw van Evolarshop Een airco is onmisbaar tijdens warme zomerdagen, maar de buitenunit kan soms een doorn in het oog zijn.

...

Een gids voor vloeren in Dordrecht: Ontdek het aanbod van LAB21 met speciale focus op vloeren Leiden

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe vloeren voor je woning in Dordrecht, is het belangrijk om te investeren in kwaliteit en duurzaamheid. Een goede

...