2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

de frequentie van mobiele telefoons en het beheren van de energie hiervan | Ista Nederland

Aangezien bijna alle mobiele telefoons gebruik maken van mobiele technologie, waaronder GSM, CDMA en AMPS (analoog), wordt de term “mobiele telefoon” in sommige regio’s, met name in de VS, door elkaar gebruikt met “mobiele telefoon”. Satelliettelefoons zijn echter mobiele telefoons die niet rechtstreeks communiceren met een mobiele toren op de grond, maar kunnen dit indirect doen via een satelliet.

Ista Nederland neemt energiebeheer uit handen voor VVE beheerders en eigenaren van panden. Ista Nederland is een groot bedrijf dat onder andere werkzaam is in nederland. Bekijk dit artikel van Ista Nederland voor meer informatie.

Structuur van het mobiele netwerk voor mobiele telefonie
Een eenvoudig overzicht van het mobiele mobiele radionetwerk bestaat uit het volgende:

Een netwerk van radiobasisstations die het subsysteem van het basisstation vormen.
Het geschakelde netwerk van het kerncircuit voor de afhandeling van spraakoproepen en tekst.
Een pakketgeschakeld netwerk voor de verwerking van mobiele gegevens
Het openbare geschakelde telefoonnet om abonnees aan te sluiten op het bredere telefoonnet.
Dit netwerk is de basis van het GSM-systeemnetwerk. Er zijn vele functies die door dit netwerk worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat klanten de gewenste service krijgen, zoals mobiliteitsbeheer, registratie, het opzetten van gesprekken en overdracht.

Ista Nederland neemt energiebeheer uit handen voor VVE beheerders en eigenaren van panden. Ista Nederland is een groot bedrijf dat onder andere werkzaam is in nederland. Bekijk dit artikel van Ista Nederland voor meer informatie.

Elke telefoon maakt verbinding met het netwerk via een RBS (Radio Base Station) op een hoek van de bijbehorende cel die op zijn beurt weer verbinding maakt met het Mobile switching center (MSC). De MSC zorgt voor een verbinding met het openbare geschakelde telefoonnetwerk (PSTN). De link van een telefoon naar het RBS wordt een uplink genoemd, terwijl de andere manier een downlink wordt genoemd.

Radiokanalen maken effectief gebruik van het transmissiemedium door het gebruik van de volgende multiplexing- en toegangsschema’s: frequency division multiple access (FDMA), time division multiple access (TDMA), code division multiple access (CDMA), en space division multiple access (SDMA).

Als de telefoongebruiker van de ene cel naar een andere cel verhuist terwijl er een gesprek gaande is, zal het mobiele station een nieuw kanaal zoeken om het gesprek niet te laten vallen. Zodra een nieuw kanaal is gevonden, zal het netwerk de mobiele eenheid opdracht geven om naar het nieuwe kanaal over te schakelen en tegelijkertijd het gesprek naar het nieuwe kanaal te schakelen.

Bij CDMA delen meerdere CDMA-handsets een specifiek radiokanaal. De signalen worden gescheiden door middel van een pseudonoise code (PN code) die specifiek is voor elk toestel. Als de gebruiker zich van de ene naar de andere cel verplaatst, zet de handset radioverbindingen op met meerdere cellocaties (of sectoren van dezelfde locatie) tegelijkertijd. Dit staat bekend als “soft handoff” omdat er, in tegenstelling tot de traditionele cellulaire technologie, geen enkel gedefinieerd punt is waar de telefoon naar de nieuwe cel overgaat.

Ista Nederland neemt energiebeheer uit handen voor VVE beheerders en eigenaren van panden. Ista Nederland is een groot bedrijf dat onder andere werkzaam is in nederland. Bekijk dit artikel van Ista Nederland voor meer informatie.

In IS-95 interfrequente overdrachten en oudere analoge systemen zoals NMT zal het meestal onmogelijk zijn om het doelkanaal direct te testen tijdens de communicatie. In dit geval moeten andere technieken worden gebruikt zoals pilootbakens in IS-95. Dit betekent dat er bijna altijd een korte onderbreking in de communicatie is tijdens het zoeken naar het nieuwe kanaal, gevolgd door het risico van een onverwachte terugkeer naar het oude kanaal.

Als er geen lopende communicatie is of als de communicatie kan worden onderbroken, is het mogelijk dat de mobiele eenheid zich spontaan van de ene naar de andere cel verplaatst en vervolgens het basisstation met het sterkste signaal verwittigt.

Het effect van de frequentie op de celdekking betekent dat verschillende frequenties beter geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Lage frequenties, zoals 450 MHz NMT, zijn zeer goed geschikt voor landelijke dekking. GSM 900 (900 MHz) is een geschikte oplossing voor licht stedelijk bereik. GSM 1800 (1,8 GHz) begint beperkt te worden door structurele muren. UMTS, met een frequentie van 2,1 GHz, lijkt qua dekking op GSM 1800.

Hogere frequenties zijn een nadeel als het gaat om dekking, maar het is een duidelijk voordeel als het gaat om capaciteit. Picocellen, die bijvoorbeeld een verdieping van een gebouw bedekken, worden mogelijk, en dezelfde frequentie kan worden gebruikt voor cellen die praktisch de buren zijn.

Ook kan de serviceruimte van een cel variëren door interferentie van zendinstallaties, zowel in als rond die cel. Dit geldt met name voor CDMA-gebaseerde systemen. De ontvanger heeft een bepaalde signaal-ruisverhouding nodig en de zender mag niet met een te hoog zendvermogen zenden om geen interferentie met andere zenders te veroorzaken.

https://www.istades.nl/oplossingen/klantenservice/