Zelf zonnepanelen plaatsen

Met behulp van een zonnepanelen pakket heb je de de mogelijkheid om zelf zonnepanelen te plaatsen. Dat kan best als ...

Inhoudsopgave:

Met behulp van een zonnepanelen pakket heb je de de mogelijkheid om zelf zonnepanelen te plaatsen. Dat kan best als je een beetje handig bent en geen hoogtevrees hebt. Bij het zelf plaatsen van zonnepanelen krijg je bij een pakket met zonnepanelen alle benodigde hulp. Je kunt zelf kiezen welke werkzaamheden je wilt doen. Wie het geen probleem vindt om het dak op te gaan met de zonnepanelen kan ze zelf neerleggen en bevestigen. Als je opziet tegen het aansluiten van de randapparatuur, zoals de omvormer, kan dat door de specialisten van het installatiebedrijf worden gedaan.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

De belangrijkste beslissing bij een zonnepanelen pakket is bepalen van het aantal zonnepanelen. Daar zijn twee methoden voor. Als je wilt dat de volledige stroomvoorziening van je huishouden met zonnepanelen wordt opgewekt, moet je uitrekenen hoeveel zonnepanelen daarvoor nodig zijn. In de meeste gevallen zal er echter worden gekozen voor het maximale aantal panelen dat op het dak past. Als die te veel stroom leveren kan het overschot worden teruggeleverd aan het net. Als de panelen te weinig opwekken kun je het resterende deel elektriciteit dat nodig is voor je huishouden via de energieleverancier kopen.

Capaciteit van zonnepanelen

Een andere beslissing die je moet nemen met betrekking tot het plaatsen van een pakket zonnepanelen is de capaciteit van de panelen. Als je zonnepanelen koopt met een wat hogere capaciteit, zullen die een hogere opbrengst aan elektriciteit hebben. De verschillen zijn echter niet zo vreselijk groot. De beschikbare capaciteiten liggen tussen 360 Wattpiek en 410 Wattpiek. Om de prijs-kwaliteitverhouding goed te kunnen vergelijken kun je de prijs per Wattpiek uitrekenen. Hoe hoger die is, des te beter zal de kwaliteit van de panelen zijn. Houd er rekening mee dat de duurdere panelen vaak wel een langere levensduur hebben.

Het uiterlijk van de zonnepanelen

Bij de aanschaf van een zonnepanelen pakket is het goed om het uiterlijk van de panelen mee te nemen in je keus. Als de panelen op een plat dak liggen, waar ze niet in het zicht liggen, is het uiterlijk van de panelen niet van belang. Maar als ze op een schuin dak liggen en volop in het zicht zijn, is het van belang dat er gekozen wordt voor panelen die je mooi vindt staan. In de pakketten worden altijd kwalitatief goede panelen gebruikt. Als je kunt kiezen is een productgarantie van 10 jaar en een productgarantie van 25 jaar een goede keus. Er zijn echter merken die een langere productgarantie bieden.

Geen lastige vragen

Door gebruik te maken van een zonnepanelen pakket kom je niet in de problemen met de benodigde aansluitkabels en bevestigingsmaterialen. Zodra bekend is hoeveel en welke panelen je koopt zal de leverancier alle resterende materialen bijvoegen. Naast de aansluitmaterialen wordt ook een geschikte omvormer geleverd. Als je daar interesse in hebt kun je je ook abonneren op een online service voor het monitoren van de opbrengst. Met zo’n pakket profiteer je dus volledig van de voordelen van zonnepanelen, maar wordt bespaard op de montagekosten.

Tip: Zonnepanelenwijzer.com

Tags:
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

Een thuisbatterij is een innovatief apparaat dat ontworpen is om elektrische energie op te slaan voor gebruik op een later moment. Het is een belangrijk ...

Een aggregaat huren kan een uitkomst bieden in diverse situaties waarin betrouwbare stroomvoorziening essentieel is. Of het nu gaat om een bouwproject, een evenement of ...

Of je nu zonnepanelen in Goirle op je dak wilt plaatsen of in Oosterhout, de overstap naar zonne-energie is altijd een van de beste beslissingen ...

De term ‘netcongestie’ wordt steeds vaker genoemd in discussies over energievoorziening en duurzaamheid. Maar wat houdt het in en waarom is het een kritisch onderwerp ...