2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

Spaanse tapas maken

Spaanse tapas maken

Spaanse tapas zijn altijd wel heerlijk, maar het lekkerste is toch wel de Spaanse tortilla de patatas. Het is eigenlijk niets meer of minder als een gevulde omelet met een Spaans tintje daaraan. Echter moet je jezelf niet vergissen in dit gerecht want het vult echt goed. Er gaan ook heel veel uien in, dus als je daar geen liefhebber van bent dan kun je deze maar beter overslaan. Je kunt dit ook prima zelf thuis maken met aardappelen, uien en eieren. Het geheim van de Spaanse kruiden is onbekend, maar je kunt prima een smaakvariatie erop maken. De meeste mensen kunnen dit gerecht in een kwartiertje a 20 minuten maken. Het lekkerste is ook als je dit warm opeet, maar het kan ook koud gegeten worden.

Vegetarische tapas bereiden

De Vegetarische tapas zijn helemaal in een opmars. We hebben meer te doen met de dieren en vinden dat dierenleed niet langer kan. Daarom komen er steeds meer vegetariërs, maar ook flexitariërs. Of je nu 1 x per week vega eet of vaker elke poging telt. Er heerst nog wel een stigma, maar als we je wat gerechten vertellen dan is dit er zo af. Zo kun je heerlijke gekarameliseerde peertjes als tapas op tafel zetten of gewoon als nagerecht. Als starter is een plukbrood met verschillende groenten en pesto ook zeker een aanrader.

Nog meer inspiratie

Er zijn vele tapas.Vroeger waren dit vooral spaanse mini gerechten, maar dat is vandaag de dag alla ng niet meer. Zo varieert het van de Nederlandse keuken tot aan de griekse keuken. Bovendien kun je ook altijd zelf wat verzinnen. Als het maar een klein hapje is dan kan het al als tapas gezien worden. Of het nu gaat om een balletje in de marinade of een heerlijk zoet hapje. We zijn vandaag de dag niet zo kieskeurig meer, zolang we maar verrast worden.