De Aziatische keuken is weer helemaal hip. Het oude bekende concept van de Chinese afhaal op zondagavond is redelijk verleden tijd, en veel Aziatische restaurants zijn hier al vanaf gestapt. Wat tegenwoordig erg populair is in de Aziatische keukens is bijvoorbeeld sushi, pokébowls of een gezellig avondje wokken met je vrienden of collega’s. In deze blog staan een aantal handige tips wanneer je erover denkt een Aziatisch restaurant te beginnen. De keukenAllereerst ga je nadenken over de keuken, met name de gerechten die je gaat bereiden in de keuken. Azië is namelijk ontzettend groot, en heeft ontelbaar veel gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Indiase Curry’s, Indonesische Rendang, Japanse Sushi of Thaise Pad Thai? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de Aziatische keuken. Over de inrichting van de keuken moet ook goed worden nagedacht. Ga je voor een gesloten of open keuken, waar je een live-cooking concept van kunt maken? Wordt de sushi vers aan de bar bereidt, of staan de wokpannen in het restaurant klaar? Denk dus goed na vanuit welke Aziatische hoek jij jouw restaurant wilt profileren. InrichtingMisschien wel minstens zo belangrijk als de keuken, moet je restaurant natuurlijk ook wel de uitstraling van een Aziatische zaak hebben. Ga je voor een wok restaurant, zorg dan voor Chinese meubels. Hierin wordt over het algemeen veel met hout gewerkt. Een Japanse inrichting is vooral gefocust op veel bloemen en bomen, laat dit bijvoorbeeld terugkomen in mooie muurschilderingen. Doe online je inspiratie op, of boek een vakantie in het land waar jij je oog op hebt laten vallen en doe er je voordeel mee. PersoneelHet is natuurlijk niet meer van deze tijd om alleen personeel aan te nemen die uit het land van jouw keuken afkomstig zijn. Ga je hier dan ook vooral niet druk om maken. Het is verstandig om tenminste één of meerdere personen in dienst te hebben die veel kennis, of afkomstig zijn uit het land van jouw keuken. Een Chinese kok in een wok restaurant geeft een hoop vertrouwen af. Dit is natuurlijk niet noodzakelijk, uiteindelijk gaat het om de kookkunsten en niet om het uiterlijk! |