Geheim bellen, waarom en hoe?

Soms kan het handig of nodig zijn om iemand te bellen zonder dat je je eigen nummer prijsgeeft. Vooral wanneer ...

Soms kan het handig of nodig zijn om iemand te bellen zonder dat je je eigen nummer prijsgeeft. Vooral wanneer je een nummer belt waardoor je liever niet teruggebeld wordt of als je het vermoeden hebt dat men niet opneemt, als men jouw nummer op het schermpje ziet verschijnen. Om geheim te bellen kun je, afhankelijk van het type mobiele telefoon die je hebt, kiezen voor een aantal opties. Wil je liever altijd onbekend bellen of slechts voor één bepaald nummer, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Geheim bellen, waarom en hoe?

Indien je eenmalig anoniem wil bellen is het nodig om een code in te tikken voor je het nummer van jouw correspondent intikt. Het is ook de snelste manier en zo kun je zelf bepalen welk nummer je wilt bellen zonder nummerherkenning.

Hoe bel je anoniem?

De meeste providers van mobiele telefonie hanteren dezelfde code. Of je nu belt met bijvoorbeeld Orange, Proximus, KPN, Vodafone of Mobile Vikings, de code is voor elke provider dezelfde; #31#. Het maakt ook niet uit wat voor merk van mobiele telefoon je hebt, dat staat er helemaal los van. Na ‘hekje 31 hekje’ tik je gewoon het complete nummer van jouw correspondent in en wanneer je verbinding krijgt blijft jouw nummer geheim.

Wil je anoniem bellen met de vaste telefoonlijn dan kan dit verschillen van provider tot provider.
Proximus en Tele2 gebruiken sterretje 31 sterretje, het nummer van je correspondent met een hekje achteraan. (*31*telefoonnummer#)
Telenet, UPC en Ziggo gebruiken dezelfde code: sterretje 31 en het nummer van je correspondent, zonder hekje achteraan (*31telefoonnummer)
Bij KPN bel je anoniem met sterretje 31 sterretje en het telefoonnummer van je correspondent (*31*telefoonnummer)

Wie graag aanhoudend anoniem wil bellen heeft verschillende mogelijkheden, afhankelijk van het toestel. Bij sommige providers kun je dit ook zelf instellen in de klantenzone van de website. Maar meestal krijg je daar gewoon te lezen hoe je dit kunt doen via de instellingen van jouw mobieltje of GSM. Ook met een vaste telefoonlijn kun je permanent de nummerherkenning uitschakelen maar dit kan in de meeste gevallen alleen door de provider zelf ingesteld worden.

Indien je een iPhone hebt ga je naar de instellingen en kies je voor ’telefoon’. Daar selecteer je de nummerherkenning en zie je het balkje waarmee je deze functie kunt in- of uitschakelen.
Bij een Android telefoon verschilt de werkwijze van apparaat tot apparaat. Bij sommige toestellen kun je geheim bellen inschakelen in de app die gebruikt wordt om te telefoneren. Indien je deze app aantikt vind je het menu terug voor de oproepinstellingen. Daar klik je de aanvullende instellingen aan en kom je in een ander menu. Zoek daar het onderdeel ‘Beller-ID’ en wanneer je dit aanklikt kun je kiezen om de nummerherkenning aan of uit te zetten. Sommige Android telefoons kunnen hierop een uitzondering zijn en dan is het handig om de bijgeleverde handleiding even in te kijken.
Bel je met een Windows gestuurde telefoon zoek je eerst het hoofdmenu op bij het pijltje op de tegeltjes. Wanneer je in het hoofdmenu terecht gekomen bent klik je op ’telefoon en druk je, onderaan rechts van jouw schermpje, op de drie stipjes. Indien je dan op ‘oproepinstellingen’ drukt, zoek je naar ‘nummer weergeven’ en kijk je of dit uit staat of aan. Bij Windows kun je ook bepaalde nummers kiezen die je permanent geheim wil bellen.

0906 omzeilen

Wil je een 0906, 0909 of ander bellen maar wordt dit tegengehouden door de telefooncentrale (bijvoorbeeld op je werk)? Of wil je een 0906-nummer bellen maar dat je niet op de factuur kunt zien dat je daadwerkelijk een 0906-nummer hebt gebeld? Dan kan je gebruik maken van een zogenaamde anonieme belservice, zoals bijvoorbeeld https://www.anoniembellen.nl/.

Let wel, je kunt enkel anoniem bellen, bij sms werkt geen enkele code dus jouw nummer zal altijd zichtbaar zijn. Gebruik je de optie geheim bellen, doe dit dan vooral niet met kwaadwillig opzet. Providers kunnen altijd jouw nummer zien en geven dit ook door aan de politie of andere overheidsdiensten wanneer iemand een klacht neerlegt wegens stalking, bedreiging of wat dan ook, via een geheim nummer. Enkel en alleen de persoon die je belt met onderdrukte nummerherkenning, zal jouw nummer niet te zien krijgen. Mocht het zo zijn dat je de telefoon zo ingesteld hebt, dat je altijd anoniem belt, weet dan dat, bij het inspreken van een voicemail bericht, je best ook jouw nummer vermeldt indien je teruggebeld wil worden.

https://www.anoniembellen.nl/

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Zorg

Wat is een houding corrector?

  Een houding corrector is een hulpmiddel dat ontworpen is om de lichaamshouding te verbeteren door de schouders en rug in een natuurlijke, rechte positie

Zakelijk

Goede doelen steunen met duurzame geschenken

Bedrijven zoeken steeds vaker naar manieren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Een van de meest impactvolle en toegankelijke manieren om dit te doen, is door

Dienstverlening

Professionele hulp van een letselschadebureau

Letselschade kan op verschillende manieren ontstaan en heeft vaak grote gevolgen voor het dagelijks leven. Een letselschadebureau helpt slachtoffers bij het verkrijgen van een eerlijke

Beauty en verzorging

Wat is een goede huidverzorgingsroutine?

Een gezonde, stralende huid begint bij een consistente huidverzorgingsroutine. Maar wat houdt zo’n routine precies in en waarom is het zo belangrijk? In eerste instantie

Sport

Sportschool Amstelveen

Ben je op zoek naar een sportschool in Amstelveen waar je jouw fitnessdoelen kunt bereiken? Of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen of gewoon

Vervoer en transport

Personaliseer de beste sloepmerken

Het Noorden Watersport is dé plek waar liefhebbers van watersport de beste sloepmerken vinden. Dit gerenommeerde bedrijf biedt een luxe showroom waarin de top van

Zakelijke dienstverlening

Bespaar tijd en kosten met een BIM-tekenbureau

Een BIM-tekenbureau speelt een belangrijke rol in het efficiënter maken van bouwprojecten. Building Information Modeling (BIM) combineert geavanceerde 3D-modellen met gedetailleerde projectinformatie, waardoor processen beter