Wanneer mensen kiezen voor een prefab opbouw, heeft dat, zoals bij alle dingen, voor en nadelen. Maar wat is een prefab eigenlijk? En wat zijn die voor- en nadelen? Dat leggen we je uit in dit artikel. Inhoudsopgave
Een prefab opbouw is, heel simpel uitgelegd, gewoon een voorgefabriceerde opbouw. Dit is dus geen op maat gemaakte opbouw die je kunt voorzien van allerlei wensen en voorzieningen, maar een opbouw die verkrijgbaar is in een aantal standaard maten en uitgaven. De voordelen van een prefabHet grootste voordeel van een prefab opbouw zijn de lage kosten. Met een prefab opbouw krijg je toch een mooie opbouw, maar, omdat de opbouw niet op maat hoeft te worden gemaakt, is deze niet zo duur dan een andere opbouw. Het kost de aannemer simpelweg minder werk.
Een prefab opbouw kan daarbij net zo mooi zijn als een op maat gemaakte opbouw. Je kunt deze natuurlijk wel helemaal zelf inrichten en aankleden, waardoor je nog steeds een prachtige nieuwe ruimte aan je huis toevoegt.
Daarbij heeft een prefab nog het voordeel van een veel snellere bouwtijd. Omdat de prefab opbouw praktisch al klaar staat, hoeft deze grofweg gezien alleen nog maar geïnstalleerd te worden. Ook weer omdat de prefab al zo goed als klaar staat, ontstaat er ook een stuk minder restafval. De nadelen van een prefabDe nadelen van een prefab zijn vrij voor de hand liggend, je hebt hier namelijk wel even wat minder mogelijkheden dan bij een klassieke opbouw. Je kunt niet het hele uiterlijk en de hele constructie van je opbouw aanpassen en naar jouw smaak laten maken. Daarbij hebben de kant-en-klare wanden van een prefab vaak ook bijzonder transport nodig.
Als je eenmaal bezig bent met het bouwen van een prefab is het eigenlijk niet meer mogelijk om nog aanpassingen te maken. Wanneer je dus bedenkt dat je toch ergens niet tevreden mee bent, zal het enorm lastig worden om dat aan te passen.
|